Süper Lig’de geçen hafta Beşiktaş derbisini 2-1 kazanıp üst sıralara tırmanan Fenerbahçe, Teleset Mobilya Akhisarspor deplasmanından eli boş döndü: 1-0. İlk yarısı golsüz sona eren maçın 60’ıncı dakikasında Onur, Ege ekibi adına galibiyet golünü atan isim olurken, sarı-lacivertlilerde 82’de Alper direkt, 86’da ise Skrtel ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Ligdeki 2’nci yenilgisini alan sarı-lacivertliler zirve yarışında büyük darbe yedi.
3’üncü dakikada Janssen’in pasına hareketlenen Giuliano, sol çaprazdan kaleyi yokladı. Top az farkla yandan oyun alanını terk etti.
9’uncu dakikada Mehmet Topal’ın ceza sahası dışından çektiği şutta top farklı şekilde üstten auta çıktı.
27’nci dakikada Ömer soldan ortaladı, Larsson müsait durumda kafayı vuramadı.
31’inci dakikada Fenerbahçe bu kez Mehmet Ekici ile kaleyi denedi. Mehmet’in ceza sahasından yaptığı vuruşta top yine yandan dışarı çıktı.
44’üncü dakikada Lopes’in sağ kanattan ortaladığı top savunmadan sekti. Pozisyonu takip eden Larsson’un gelişine şutunda meşin yuvarlak auta gitti.
56’ncı dakikada Mehmet Ekici’nin ceza sahası dışından çektiği şutta kaleci Lukac topu çeldi.
60’ıncı dakikada Akhisarspor öne geçti. Soner’in ara pasında sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya kalan Onur’un yerden vuruşunda top Kameni’nin altından ağlara gitti: 1-0.
67’nci dakikada Skrtel’de sıyrılan Serginho kaleci Kameni ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncunun plase vuruşunda Kameni topu ayaklarıyla çelip mutlak golü önledi.
82’nci dakikada Fenerbahçe 10 kişi kaldı. Lopes’e faul yapan Alper direkt kırmızı kart gördü.
86’ncı dakikada bu kez Martin Skrtel kırmızı kart gördü. Topa elle müdahale eden tecrübeli stoper ikinci sarı kartını görerek oyundan atıldı.
Mücadele 1-0’lık Akhisarspor üstünlüğüyle tamamlandı.
Maçın ardından
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 1-0 kaybedilen Akhisarspor maçının ardından Hakem Bülent Yıldırım’a sert tepki gösterdi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın hafta içinde yaptığı propagandanın işe yaradığını belirten Kocaman, “Alper’in kırmızı kartı çok haksızdı. Ne oldu da Alper’i attı? Ne yaptı da kırmızı kart gördü? Alper topa hamle yapıyordu. Bülent Yıldırım geçen sezon 3 kez aynı hareketi yapan Beşiktaşlı Quaresma’yı atamadı. Bülent Yıldırım 1’inci dakikadan itibaren kötü niyetliydi. Tecrübem ve sezgilerime dayanarak hakem kendi kontrolünü sağladı. Bir anda bir kırmızı kart. Hakemleri yenme gücümüz yok” dedi. Kocaman ilk 25 dakika iyi futbol oynadıklarını ardından düşüş yaşadıklarını belirterek, “25’inci dakikadan sonra oyuncular bireysel olarak kendilerini göstermeye çalıştı. Bu da dengemizi bozdu. Akhisar takımı sol kanattan kalemize 28 tane orta yapmış. Milli maç arasına moralli girmek istiyorduk, olmadı” yorumunu yaptı.
Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise çok önemli galibiyet elde ettiklerini söyledi. Oyunun başından sonuna kadar doğru oynadıklarını belirten Buruk, “Öndeki 3 futbolcunun hareket alanını kapattık. 90 dakika boyunca Fenerbahçe’ye pozisyon vermedik. Rakip 9 kişi kalınca son 8 dakikada ikinci golü bulabilirdik. Fenerbahçe gibi bir takımı yenmek, 13 puana gelmek çok önemli. Kalplerini sahaya koyan oyuncularımı kutluyorum” dedi. Hakem Bülent Yıldırım’ın oyuna çok etki etmediğini belirten Buruk, “Fenerbahçe’ye gösterilen kırmızı kartlar doğruydu. Fenerbahçe’den Janssen’in de atılması gerekiyordu. Ben hafta içinde iki taraf adına da hakem hatası olmasın, kimsenin canı yanmasın dedim. Bu sözüm Bülent Yıldırım’ı etkilemedi. Biz hak ederek galibiyet aldık” yorumunu yaptı.
STAT: Manisa 19 Mayıs
HAKEMLER: Bülent Yıldırım (xx), Kemal Yılmaz (xx), Asım Yusuf Öz (xx)
AKHİSARSPOR: Lukac (xxx) – Lopes (xxx), Caner (xxx), Mustafa (xx), Ömer (xx), Serginho (xxx) (Dk. 90 Aykut), Sissoko (xx), Soner (xx), Olcan (xxx), Larsson (xxx) (Dk. 75 Kadir xx), Henrique (x) (Dk. 46 Onur xxx)
FENERBAHÇE: Kameni (xx) – Isla (xx), Skrtel (x), Neustaedter (xx), Hasan Ali (x), Mehmet Ekici (x), Mehmet Topal (xx), Ozan (x) (Dk. 66 Soldado x), Valbuena (x) (Dk. 66 Alper x), Giuliano (x), Janssen (x) (Dk. 73 Aatıf x)
GOLLER: Dk. 60 Onur (Akhisarspor)
SARI KARTLAR: Dk. 22 Caner, Dk. 53 Sissoko, Dk. 88 Mustafa (Akhisarspor) – Dk. 11 Jenssen, Dk. 55 Skrtel, Dk. 57 Ozan, Dk. 57 Hasan, Dk. 89 Soldado (Fenerbahçe)
KIRMIZI KARTLAR: Dk. 82 Alper, Dk. 86 Skrtel (Fenerbahçe)