MHP’den ihraç edilen Sinan Oğan’ın ‘Hayırlı Anadolu Yürüyüşü’ programları kapsamında geldiği Yozgat’ta MHP’li bir grupla, Oğan taraftarları arasında arbede çıktı. Kavgayı ayırmak için araya giren polisler sopa ve yumruk darbelerine maruz kalırken, yaralanan 2 polis hastaneye götürüldü.
Konuşma yapmak için Yozgat Belediyesi Kültür Merkezi toplantı salonuna gelen Oğan, araçtan inmek üzereyken taraftarları ‘Bozkurt Sinan’, MHP’li gençler ise ‘Hareketin lideri Devlet Bahçeli’ sloganı atmaya başladı. Gerginlik büyürken, gruptakiler arasında sopaların da kullandığı kavga çıktı.
Kavgayı ayırmak için araya giren sivil polislerden 2’si, aldıkları yumruk darbeleri sonucu yere yığıldı. Hafif yaralanan polisler, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Salon önünde daha önce güvenlik tedbiri alan Çevik Kuvvet’in müdahalesi sonucu kavga daha fazla büyümeden engellendi.
Twitter üzerinden açıklama yapan Oğan, saldırıdan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Yozgat Valisi ve Yozgat Emniyet Müdürü’nü sorumlu tutup, birlikte planladıklarını öne sürdü.
Önce kürsü devrildi, sonra araca saldırı şimdi de silahlı saldırı…
Saldırıyı B. Bozdağ, Vali, E. Müdürü ve S. Durmaz ortak planladı.
— Sinan Oğan (@DrSinanOgan) 26 Mart 2017