Connect with us

Sürmanşet

Günün 7 saatini internette harcıyoruz

Published

on

Dijital pazarlama ajansı We Are Social ve Hootsuite tarafından yayımlanan ve 238 ülkeden toplanan verilerle hazırlanan rapor Türkiye’nin sosyal medya alışkanlıklarını ortaya koydu.

Rapora göre, Türkiye’de internet kullanıcılarının yüzde 60’ı sosyal medya ağlarını aktif olarak kullanıyor. Küresel ortalamanın yüzde 37 olduğu bu alanda, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yüzde 99’luk oranla ilk sırada yer alıyor.

%60’ı sosyal medyayı kullanıyor

Rapora göre, Türkiye’de nüfusun yüzde 60’ı – yani 48 milyon kişi – internete bağlanıyor ve bu rakamla aynı sayıda sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Bunun 33 milyonunun tekil kullanıcı olduğu tahmin edilmekte. Türkiye’de cihaz kullanıcılarının yüzde 95’i cep telefonu sahibi ve yüzde 75’i akıllı telefon kullanıyor.

Türkiye’nin web trafiğine göre; bilgisayar üzerinden ziyaretlerin yüzde 36’ya düştüğü görülürken mobil trafiğin yüzde 61’e çıktığı görülüyor.

En çok kullanılan sosyal medya kanalı yüzde 57’lik oranla YouTube. Onu küçük bir fark ile Facebook takip ediyor.

Diğer popüler sosyal medya kanalları ise Instagram ve Twitter.

Araştırmaya göre Türkiye nüfusunun büyük kesimi her gün yaklaşık 7 saatini internette harcıyor.

Sosyal medyada harcanan süre 3 saat

We Are Social ekibinin 2017 raporuna göre, Türkiye’de sosyal medya kullanıcıları günde ortalama 3 saatini sosyal medya platformlarında geçiriyor.

Facebook’u 1.5 milyar ile You- Tube, 1.3 milyar ile WhatsApp, 1.3 milyar ile Facebook Messenger, 963 milyon ile WeChat, 850 milyon ile QQ takip ediyor.

Instagram’da kullanıcı sayısı 35 kat arttı

Diğer popüler sosyal paylaşım platformlarından Instagram’ın aylık aktif kullanıcı sayısı 700 milyon, Twitter’ın ise 328 milyon. Instagram’ın kullanıcı sayısı, Facebook’un satın aldığı 2012 yılının ardından tam 35 kat yükseldiği bildiriliyor.

Raporda sosyal medya platformlarına ilişkin bilgiler ise şöyle:

-20 yaş altının yüzde 32’si Instagram’ı en önemli sosyal ağ olarak görüyor.

-Kadın internet kullanıcıları (yüzde 38), Instagram’ı erkek internet kullanıcılarına (yüzde 26) göre daha çok seviyor.

-Instagram’ı en fazla kullananlar 18-29 yaş (yüzde 60).

-2000 sonrası doğan internet kullanıcılarının yüzde 81’i Twitter’ı günde en az 1 kez haberdar olmak için kullanıyor.

-Üniversite mezunu internet kullanıcılarının yüzde 29’u Twitter’ı kullanıyor. Eğitim düzeyi düştükçe bu oran da düşme görülüyor.

-Sosyal medya kullanımının yüzde 80’inden fazlası mobilden gerçekleşiyor.

Spor

3 Avrupa kulübü onu istiyor

Published

on

By

West Ham United, Trabzonspor formasını giyen Okay Yokuşlu’ya resmen talip oldu. Sevilla’nın da Milli futbolcuyla ilgilendiği belirtiliyor. İngiliz ekiplerinden West Bromwich de Okay için gözlemci gönderdi.

Ona ‘Yeni Busquets’ diyorlar

Okay için Yeni ‘Sergio Busquets’ tanımlamasını yapan As gazetesi 23 yaşındaki oyuncunun Sevilla’da Nzonzi’nin yerini alabileceğini yazdı. Gazete Sevilla’nın bu mevki için Genk’ten Norveçli futbolcu Sander Berge’le de ilgilendiğini ancak Belçika ekibinin 15 milyon euro’dan aşağısını kabul etmediğini bildirdi. 

8 milyon euro

Okay Yokuşlu’nun 8 milyon euro’ya transfer edilebileceği de vurgulandı.

Continue Reading

Sürmanşet

Bahçeli’ye, vatandaş olmasına tepki gösterdiği robotun tasarımcısından yanıt geldi

Published

on

By

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suudi Arabistan’ın geçen yıl robot Sophia’ya vatandaşlık vermesine, “Suudi Arabistan ne yapmak istemektedir?” diye tepki göstermişti; robotun tasarımcısından yanıt geldi.

Sophia, dünyanın en gelişmiş insansı robotlarından. Sohbet edebiliyor, duygularını gösteriyor, dahası tercih yapabiliyor. Hong Kong merkezli Hanson Robotics’in geliştirdiği Sophia, geçtiğimiz ekim ayında ilk vatandaş robot olarak dünyanın gündemine oturmuştu. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Sophia’ya vatandaşlık vermişti.
 

Devlet Bahçeli’nin tepki gösterdiği robot Sophia Türkiye’ye geliyor

Bu adıma en ilginç tepkilerden biri, MHP Lideri Devlet Bahçeli’den gelmişti; “Suudi Arabistan bir Hollywood yıldızına benzetilen robota vatandaşlık vererek ne yapmak, nereye varmak istemektedir? Nasıl bir hüsran, husumet kutsal topraklarda hâkimiyet kurmuştur?” demişti.

Bahçeli’nin sözlerine ve yapay zekâ teknolojisinin geldiği noktayı, robotu tasarlayan ve şirketin sahibi olan ABD’li mühendis Dr. David Hanson’dan yanıt geldi. Hong Kong’dan Skype aracılığıyla Habertürk’e konuşan Hanson, Bahçeli’nin sözleriyle ilgili şunları söyledi: “Tabii ki Suudi prens adına konuşamam ama bildiklerimi dile getirebilirim. Prens insan hakları konusunda bazı adımlar atmak istiyor, kadın haklarını genişletmeye çalışıyor. Bir robota vatandaşlık vermesi, bu yaklaşımını gösteriyor. Ayrıca Sophia’yı sadece Hollywood’dan, Audrey Hepburn’den değil dünyadaki pek çok kültürden esinlenerek yarattım. Mesela Nefertiti’den, Kanada’daki yerli halk İnuit’lerden, hatta eşimden etkilendim. Kültürler arasında köprü olacak bir robot olmasını istedim. Bu amaçlarımıza korku ve milliyetçilikle cevap veren herkes, yaratıcılığın ve ilerlemenin önünü kesiyor. “

Sophia’yla birlikte nisanda bir etkinlik için Türkiye’ye gelecek olan Hanson, “O ziyarette Bahçeli’yle görüşüp kendisini anlatır mı?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Tabii ki. Eğer siyasetçiler yeterince cesursa, Sophia tabii ki onlarla sohbet etmeye açık.”

Continue Reading

Spor

Volkan Demirel dümene geçti

Published

on

By

Aykut Kocaman ile aradaki buzları eriten Volkan Demirel, takımda moralleri yükseltmek için kolları sıvadı.

Deneyimli file bekçisi, her idmanda arkadaşlarına konuşmalar yapıyor.

Volkan, peş peşe gelen 2 yenilgiye rağmen hiçbir şeyin bitmediğini hatırlatıp, “Oynayacağımız 10 maç daha var. Bunların hepsini kazanabilecek kalitedeyiz. Yeni Malatya ve Galatasaray galibiyetleri, biz iyeniden havaya sokar, rakiplere ise güçlü bir mesaj olur. Bize düşen, birlik olup, sahada sonuna kadar mücadele etmek” dedi.

Continue Reading

Çok Okunanlar