ABD’de dolandırıcılıktan tutuklu bulunan iş adamı Reza Zarrab ve aynı suçtan tutuklanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada bugün yapılması planlanan jüri seçimi, 27 Kasım’a ertelendi.
Davanın esastan görüleceği jürili duruşma ise 27 Kasım’dan 4 Aralık’a ertelendi.
Davada eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan dahil toplam dokuz sanık İran’a yönelik yaptırımları delmek ve kara para aklamak dahil ağır hapis cezası öngörülen suçlamalarla karşı karşıya. Yedi sanık gıyaben, Sarraf ve Atilla ise tutuklu yargılanıyor.
Sarraf Mart 2016, Atilla ise geçen marttan beri ABD’de tutuklu.
Hürriyet’ten Rıza Canikligil’in haberine göre, karar savcıların ve avukatların katıldığı gizli oturumda alındı.
Oturuma Sarraf katılmazken, Atilla takım elbiseyle geldi. İki saat süren oturumun ardından duruşma salonuna basın mensupları alındı.
Jüri seçiminin yapılacağı duruşmanın 27 Kasım’a, davanın esastan görüleceği jürili duruşmanın ise 4 Aralık’a ertelendiği açıklandı.
Ertelemenin nedenine ilişkin bir bilgi verilmedi. Ancak delillerle ilgili itirazların görüşüleceği son oturumun yarın yapılacağı belirtildi.